Fem servir cookies pròpies i de tercers, per realitzar un anàlisi de la navegació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí

Acceptar3er Congrés de la ràdio a Catalunya. Maig 2006

unnamed 5

La celebració dels diferents congressos, és a dir, la recerca continuada d'un punt de trobada per a discutir i posar en evidència la problemàtica comuna i específica dels diferents actors, té un gran valor en sí mateix. No podem oblidar que el model radiofònic que al llarg dels anys s'ha anat configurant ha estat de caràcter fortament competitiu, la qual cosa ha generat tensions, sobretot en aquells moments en què alguns dels operadors han percebut que no disposen dels mateixos instruments i facilitats per a poder desenvolupar la seva activitat. Malgrat aquest punt de partida, una visió més a llarg termini de tots els implicats, a la qual cal afegir la voluntat de diàleg, ha permès superar totes les dificultats i ha fet possible un caminar plegats en aquells aspectes comuns a tots.

La voluntat sostinguda de consens per part dels diferents actors del sector radiofònic ha trobat sempre en les conclusions dels congressos el seu punt de màxima expressió. Val a dir que tots els acords han estat marcats per la coherència al llarg de les tres edicions celebrades. Per tant, en aquesta introducció volem fer una remarca especial en els temes fonamentals que s'han reiterat en totes les trobades. També pensem que és interessant per al lector assenyalar com han evolucionat el pensament i les propostes congressuals i que, curiosament, es poden observar poques contradiccions en les diferents edicions, ja que els canvis de posició han estat mínims. Podríem dir que el corpus teòric elaborat pels centenars d'assistents al llarg dels anys ha respost més a la voluntat d'establir bases fermes de funcionament que no pas a qüestions d'estratègia conjuntural. Això diu molt a favor de tots i totes i ha permès consolidar els congressos com el punt de trobada interanual obligat per al sector radiofònic català.

Les claus d'aquest èxit les hauríem de trobar en l'establiment d'una bona praxi de funcionament per part del comitè organitzador, expressada tant en el disseny del programa com en els encàrrecs als redactors de les ponències i de les conclusions, que han estat sempre un exemple de pràctica consensuada entre tots els membres que l'integren i que representen els diferents sectors.

DESCARREGAR DESCARREGAR